Зарегистрировано 6173 репетиторов
41 предметов для обучения
Мой домашний репетитор
Полезная информация

Як бути в Україні з результатами PISA?

   3 грудня оприлюднили  результати PISA-програми міжнародного оцінювання учнів. Вона була започаткована ще у 2000 році.Кожних три роки 15-річні учні з різних країн , а цьогоріч їх було 79, здають тестування з трьох дисциплін: математика, читання та природничі науки.Українські учні взяли участь в тестуванні вперше минулого року, а результати були опубліковані лише зараз.                                           Впродовж 2018 року експерти аналізували отримані дані для того, щоб сформувати умовний рейтинг , а вже в 2019 році оприлюднили діапазон позиції країни, зважаючи на можливу похибку. PISA не має на меті показати , що якась країна краща чи гірша.Її мета -діагностична: проаналізувати систему освіти  різних країн світу і вказати на її сильні та слабкі сторони .У порівнянні можна побачити більш-менш об*єктивну картину, в якому стані перебуває освіта. Тож українські школярі опинились на 39 сходинці ,що свідчить про те, що навичок нам бракує.Більшість відмовлялась вірити в те, що  освіту треба реформувати , що радянський підхід до навчання не рухає нас вперед , а навпаки- залишає позаду усіх розвинених країн . Тепер маємо змогу подивитись правді у вічі і визнати , що система освіти в Україні потребує комплексних змін. Результати PISA- це не вирок,вони мають стати стимулом рухатися вперед.                                                                          

25% українських старшокласників мають низький рівень грамотності- дослідження.

     Кожен четвертий 15-річний учень в Україні має низький рівень читацької, математичної та природничо- наукової грамотності, свідчать результати дослідження Програми міжнародної оцінки учнів , які було оприлюднено у вівторок ,3 лютого 2019року. Україна вперше  взяла участь у цьому дослідженні.Загалом дослідження оцінювали 600 тис. школярів з 80країн.                                                              За словами міністра освіти Ганни Новосад ці результати вказали на дві проблеми: низький рівень грамотності з математики та глибока нерівність у доступі до якісної освіти залежно від місця проживання і соціально- економічного статусу.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад закликала освітян провести антикорупційні уроки.

 Міністр освіти і науки Ганна Новосад закликала керівників закладів освіти ,педагогічних та науково-педагогічних працівників провести з учнями та студентами заходи, присвячені негативному впливу корупції.

Чи може студент стати хорошим репетитором?

Доволі часто успішні студенти паралельно з навчанням займаються репетиторством. Це корисно всім: і студенту, який може отримати невеликий заробіток додатково до стипендії і школярам, з якими вони займаються. Не зважаючи на те, що педагогічного досвіду у студентів не так і багато, проте, на відміну від запеклих репетиторів або викладачів, вони пам'ятають свої проблеми при засвоєнні того чи іншого матеріалу і можуть швидше донести необхідну інформацію.

Репетитори-студенти – креативні молоді активісти, які бажають різностороннього розвитку. Це є досить великим плюсом у заняттях з таким репетитором. Адже, бажаючи “зробити” собі імідж, репетитор-студент буде шукати всі можливі і неможливі способи, як навчити найбільш “вибагливого” учня.

Як правило, репетитор-студент – це відмінник, який додатково до свого основного предмету, який вивчає (іноземна мова, чи математика і т.д.), може займатись і суміжним предметом. Наприклад, деякі репетитори англійської мови можуть додатково викладати іншу іноземну мову (німецьку, французьку, італійську) або українську мову; можуть також займатись з дітками початкових класів – виконувати з ними домашнє завдання. Репетитор математики може стати для учня і репетитором фізики, хімії, шахмат. Є і репетитори математики, які також викладають і англійську мову або історію. Тобто у репетитора-студента – безмежні грані. Бажаючи навчити, він сам навчається. А юність дозволяє швидше вхоплювати і передавати новий матеріал.

Репетитор-струдент набагато частіше використовує новітні комп’ютерні технології, Skype, що полегшує навчання. А в епоху комп’ютеризації – це є досить актуально.

Ще одним плюсом занять з репетитором-студентом є вартість. Як правило послуги студентів коштують менше ніж шкільних викладачів.

Тому не варто боятись займатись з репетитором-студентом, адже заняття, зазвичай, з таким репетитором завжди проходить швидко, цікаво, пізнавально та корисно.

 

Статистика замовлень репетиторських послуг

Ось і закінчується 2014 рік. Учні здають останні заліки, контрольні в цьому році, студенти закривають сесії – всі готуються до відпочинку, щоб в наступному 2015 році з новими силами готуватись до кінця навчального року, здачі ЗНО, закінчення університету.

Основну роль у навчанні багатьох учнів 5-11 класів відіграють репетитори з математики, англійської мови (німецької, французької, польської та ін. мов), хімії, біології і т.д. Репетитори допомагали також і студентам у підготовці до іспитів ( в основному - це вища математика). Не забуваємо також і про маленьких учнів 1-5 класів та дошкільнят – репетитори початкової школи та підготовки до школи допомагають навчити писати, читати, допомагають у вирішені домашнього завдання.

Нижче наведемо статистику замовлень протягом останнього півріччя.

Математика

28%

Англійська мова

23%

Польська мова

7%

Німецька мова

6%

Українська мова та література

6%

Хімія

5%

Історія

5%

Початкова школа

4%

Фізика

4%

Географія

3%

Біологія

3%

Підготовка до школи

2%

Французька мова

2%

Іврит

1%

Інші предмети

1%

            Отже, протягом останнього півріччя найбільший попит був на репетиторів математики та англійської мови (28 % і 23 % відповідно). Щодо цих 2 предметів, то варто зазначити, що досить часто замовляють репетиторів в комплексі – репетитор математики і фізики, репетитор математики, фізики та хімії, репетитор математики та шахмат, репетитор англійської та німецької мови, репетитор англійської та французької мови, репетитор англійської мови та початкової школи. Тобто зростає потреба саме в репетиторах, які здатні викладати декілька предметів.

Серед іноземних мов найбільш популярною є, як уже зазначалось, англійська мова. Далі йдуть польська, німецька та французька. Користуються також послугами репетиторів італійської, іспанської, китайської, чеської мов, івриту.

Заняття з репетиторами історії, географії, як правило, направлені на підготовку до ЗНО і відповідно в загальній кількості замовлень становлять 5 % та 3 %.

Вагоме місце серед загальної кількості репетиторів відводимо репетиторам української мови та літератури (6 %). Проте, в порівняні з минулими роками, ця частка значно скоротилась. Щодо вікової категорії замовлень репетиторів української мови – вона різноманітна – починаючи з 4 років (підготовка до школи), 1-11 класи (+підготовка до ЗНО) та закінчуючи дорослими учнями.

В нашому навчальному центрі також користуються послугами репетиторів малювання, вокалу, гри на фортепіано, гітарі, шахмат – тобто про творчість та логічний розвиток також ніхто не забуває.

Отже, репетитор для багатьох стає основним вчителем з певного предмету, помічником у прагненні отримання максимум знань та їх практичного використання. І саме на репетитора інколи відводиться основна роль в навчальному процесі. А хороші оцінки в школі, успішна здача тестів, іспитів – це є головною нагородою та показником якості занять з репетитором.

 

 

Коли варто почати готуватись до ЗНО з англійської мови?

ЗНО з англійської мови – є одним з найтяжчих, тому і готуватись до нього потрібно наполегливо та заздалегідь.

Невтішні результати здачі ЗНО з англійської мови в 2014 році спонукають до більш активнішої підготовки до тестування з репетиторами англійської мови.

Нагадаємо, що тестування з англійської мови в 2014 році складало приблизно 69 тис. абітурієнтів. З них найвищий бал (56 балів за тести) отримали лише 87 осіб з усієї України (0,11 % загальної кількості). 11 тисяч або кожен сьомий учасник ЗНО з англійської не зміг відповісти на 10 завдань тесту. Майже 100 осіб не змогли відповісти на жодне питання тесту. Ще гірша ситуація з тією частиною, де абітурієнт повинен був написати лист іноземною мовою. 25 % абітурієнтів, які складали тест з англійської мови взагалі нічого не написали. Лише 3 200 учасників із 69 тисяч учасників отримали 14 максимальних балів за виконання цього завдання.

Репетитори англійської мови радять активно почати готуватись до тестування за рік до самого ЗНО – це за умови, що дитина має не “нульові” знання з англійської мови. В протилежному випадку, репетитори радять почати підготовку або, коли дитина навчається ще в 10 класі, або проводити інтенсивне навчання (2-3 рази на тиждень по 2 год.).

Заняття з репетитором англійської мови принесуть позитивні результати, якщо займатись систематично та виконувати всі поставлені завдання. Нерідко репетитори постають перед проблемою небажання вчитися, що є головним бар’єром у підготовці до ЗНО. На допомогу репетиторам приходить їх досвід, бажання навчити і допомогти.

Середня вартість заняття з репетитором англійської мови по підготовці до ЗНО складає 150-200 грн. за 60 хв. (досвідчений шкільний вчитель, викладач ВУЗу). Але, як правило, заняття тривають 90 хв., або 120 хв. – в такому випадку вартість 1 заняття з репетитором буде складати від 200 до 400 грн. Проте є ще одна категорія репетиторів англійської мови по підготовці до ЗНО, які зможуть не гірше навчити дитину і за більш поміркованими цінами – це студенти, аспіранти. Їх вартість складає в середньому 100 грн. за 60 хв. Перевагами репетиторів-студентів є власний досвід підготовки до ЗНО. Тому вони на своєму прикладі зможуть пояснити як налаштуватись на здачу тестів.

Займаючись з репетитором англійської мови, кожен зможе сконцентруватись саме на підготовці до ЗНО, виявити та усунути всі прогалини в знаннях та морально налаштуватись до тестування.

Допоможемо підібрати репетитора!

 

Репетитори для учнів, протягом останніх років, стають основними помічниками в навчанні. Саме за допомогою занять з репетитором, діти покращують оцінки в школі, вчаться чомусь новому, всесторонньо розвиваються. Проте з репетиторами займаються не лише діти, але й дорослі (як правило, це іноземні мови).
УЦ “Домашній репетитор” пропонує послуги наступних репетиторів:
-     репетитор математики;
-     репетитор фізики;
-     репетитор біології;
-     репетитор хімії;
-     репетитор історії України та всесвітньої історії;
-     репетитор географії;
-     репетитор української мови та літератури;
-     репетитор російської мови;
-     репетитор англійської мови;
-     репетитор німецької мови;
-     репетитор польської мови;
-     репетитор іспанської мови;
-     репетитор французької мови;
-     репетитор китайської мови;
-     репетитор арабської мови;
-     репетитор чеської мови;
-     репетитор початкових класів;
-     репетитор підготовки до школи;
-     репетитор музики;
-     репетитор гри на фортепіано, гітарі;
-     репетитор малювання;
-     репетитор креслення;
-     репетитор сопромату;
-     репетитор-тренер гри в шахи;
-   репетитор економічних дисциплін;
-     репетитор творчого розвитку дитини.
До числа репетиторів навчального центру входять як обдаровані студенти, аспіранти, так і досвідчені викладачі шкіл, ВУЗів та носії іноземних мов. Всі репетитори – майстри своєї справи та з задоволенням допомагають учням засвоїти необхідні матеріали.
Цінова політика репетиторських послуг досить різноманітна. Але в середньому вартість заняття (60 хв.) з репетитором становить 100 грн.. Якщо це підготовка до ЗНО з будь-якого предмету – 150 грн. за 60 хв.
Заняття, як правило, проходять на території учня.
УЦ “Домашній репетитор” допоможе підібрати репетитора з потрібного Вам предмету та відповідно до Ваших вимог!

 

Майстер клас з бісероплетіння з репетитором

Сьогодні вироби з бісеру є неабиякими популярними. Бісером прикрашають одяг, взуття, домівку, роблять біжутерію…Бісероплетіння цікаве не лише дорослим людям, а й дітям. Тому послуги індивідуального репетитора з бісероплетіння користуються попитом.

Репетитори радять займатись бісероплетінням дітям дошкільного віку. Робота з бісером розвиває дрібну моторику рук, що позитивно впливає на психомоторні функції дитини, виховує художній смак, розвиває уяву й сприяє естетичному самовираженню особистості.

Репетитор починає навчання з простих виробів і способів нанизування бісеру. А вже після опанування початкових технік, репетитор переходить до виготовлення складних виробів, які збираються з великої кількості деталей і з різною технікою.

Приступаючи до бісероплетіння, репетитор радить придбати нитки, на які необхідно буде нанизувати бісер. Найзручніше використовувати капронові нитки. Можна також використовувати мідний дріт, за допомогою якого виробам можна надати будь-яку форму, латунну нитку або волосінь. Необхідно ще придбати бісерні голки та пару ножиць, плоскогубці, клей і спеціальну фурнітуру, залежно від того, який вигляд виробу ви будете придавати. Репетитор навчить робити будь-які вироби з бісеру та правильно підбирати основи, каркаси або болванки.

Займаючись з маленькими учнями, репетитор з бісероплетіння, використовує готові візерунки, які вибиті на тканині, що потребує лише детальної уваги, або ескізи для виготовлення окремої іграшки, що значно полегшує роботу.

Техніка виконання робіт з бісеру доступна кожному. Репетитор зможе провести майстер клас і показати основи даного мистецтва, для подальшої самостійної роботи. Варто лише сісти й розпочати роботу, і вже  згодом Ви будете милуватись власним витвором.

 

Розвиток українського ринку репетиторських послуг: відмова від російських сайтів

Стрімкі зміни в розвитку суспільства визначального місця надали системі освіти, результатом чого є велика кількість дитсадків, шкіл, вузів, центрів творчості і т.д. Проте неякісне викладання матеріалу в навчальних закладах, заниження оцінок шкільними вчителями, можливість конфліктів між викладачем та учнем призводить до розширення ринку репетиторських послуг та залучення репетиторів до навчального процесу дитини поза межами школи для більш якіснішого та спокійнішого (на думку батьків та самих учнів) вивчення матеріалу. Попит на репетиторів диктує, відповідно, і пропозицію на цьому ринку.

Cьогодні на українському ринку виділяють декілька провідних сайтів-посередників між приватним викладачем-репетитором та потенційним учнем: «Ваш репетитор», що відноситься до групи російських компаній Eruditor Group (працює на території України, Росії та Казахстану), «Твій репетитор» (Україна), «Домашній репетитор» (Україна), «Вищий бал» (міжнародна компанія російського походження, що працює на території Росії, України та Казахстану) та декілька менш значних – «100 balov.info», «Best репетитор» і інші. Всі компанії орієнтують діяльність на Київ та великі міста України.

Наразі спостерігається тенденція масової відмови від товарів російських виробників. То, можливо, доцільно відмовлятись і від російських сайтів, які являються майданчиком, де репетитори розміщують свої резюме і не більше. Чому ні?

Власники магазинів починають знижувати ціну на російські товари, але вони все одно продовжують залежуватися на полицях. До бойкоту вже приєднуються навіть інтернет-крамниці. А громадяни всієї країни активно розповсюджують списки російських виробників у соціальних мережах, пропонують альтернативні товари, влаштовують вуличні акції та флеш-моби. У найбільшому кінотеатрі Львова «Планеті Кіно» відмовились від прокату фільмів російського виробництва. Про це розповіла директор «Планети Кіно» у Львові Оксана Хвальова: “Зараз на території України є в прокаті цілий пакет російських фільмів. Ми принципово не беремо їх, – зазначила вона в інтерв’ю unian.ua”.

То чому російські сайти-посередники повинні і надалі займати інформаційний простір? Ми також можемо принципово відмовитись і від них.

Що собою являють російські сайти репетиторських послуг?

Це велика кількість програмістів, які працюють на просування та заповнення інтернет-площадок, тобто механічний процес, який супроводжується оплатою комісійних від замовлення репетиторами на електронні картки без очної зустрічі з самим репетитором.

Для репетиторів заповнити анкету на сайті не складає великих труднощів, адже за рахунок такої реклами в них з'являються учні. Але викладач, реєструючись на сайті та вказуючи свої дані, може подати і недостовірну інформацію, а телефонний чи електронний контроль є неефективним, що практикують російські фірми.

Отже, процес співпраці “російського сайту” з українськими репетиторами виглядає наступним чином:

Заповнення анкети викладачем – активізація анкети на сайті – отримання замовлення від клієнта адміністратором – відправка адміністратором смс або телефонний дзвінок з питанням: “Чи зможете взяти замовлення?” – в разі відмови підшуковується інший викладач, але якщо репетитор погодився, то йому надсилаються контакти клієнта – зв'язок репетитора і потенційного клієнта – проведення заняття – оплата комісійних агентству (з досвіду репетиторів – іноді це відбувається в формі вимагання саме в співпраці з російськими агенствами).

Якщо порівняти цей процес, наприклад, з роботою “Домашнього репетитора”, то в загальний ланцюжок додаються наступні етапи: проведення співбесіди з викладачем в офісі; перевірка достовірності документів та рекомендацій; проведення очної або телефонної співбесіди репетитора з потенційним клієнтом; супроводження замовлення; моніторинг якості замовлення протягом року.

Навчальний центр «Домашній репетитор» проводить не лише фільтр знань, а й прагне удосконалити репетиторську діяльність та зробити її ще більш ефективною. Компанія періодично проводить тематичні зустрічі-тренінги для репетиторів, де всі охочі можуть поділитись своїм досвідом, методиками викладання, обговорити проблематичні аспекти та разом знайти шляхи їх вирішення. «Домашній репетитор» регулярно проводить аналіз потреб своїх клієнтів та оновляє базу репетиторів.

Якщо вже братись за задоволення потреб клієнта в послугах репетиторів – то це потрібно робити якісно як для замовників, так і для самих викладачів. Захисту потребують дві сторони, а супровід кожного замовлення – це гарантія якісного результату. Адже, якщо виникнуть якісь непередбачувані обставини – до кого звертатись і клієнтам, і репетиторам, які співпрацюють з російськими посередниками?

Головною метою російських сайтів є лише матеріальна сторона, а за рахунок великої майстерності найманих програмістів, вони заполонили електронний простір і не дають можливості українським компаніям просуватись в Інтернеті.

Репетитор самостійно обирає на якому сайті йому реєструватись і з якою компанією йому співпрацювати – це його свідомий вибір. Основна відповідальність, в цьому відношенні, лягає на репетитора, адже замовник, підбираючи викладача своїй дитині, часто не звертає увагу на те, чи це українська, чи російська компанія. Їм головне – підібрати досвідченого репетитора, який зможе найти підхід до дитини і допомогти у навчанні.

Тому, кожному варто замислитись над даним питанням, адже в період окупації власної країни, не хочеться ще й за рахунок даного сектора фінансувати країну-агресора.

 

Майстер клас з репетитором гри на класичній гітарі

Осoбливою пoпулярнiстю сeрeд всіх музичних інструментів користується гiтaрa. Навчитись грати на гітарі, з досвідченим репетитором, не так вже і тяжко та не потребує довгих років зусиль.

Репетитори гри на гітарі радять нoвaчкaм розпочинати навчання з клaсичної шестиструнної гітари.

На перших заняттях репетитор вчить правильно тримaти гiтaру i зaтискaти струни, адже гoлoвнe прaвилo для граючого - пoзa пiд чaс гри нa гiтaрi пoвиннa бути мaксимaльнo прирoднoю i кoмфoртнoю. Репетитор гри на гітарі вчить також як правильно її налаштувати: пo тюнeру aбo нa слух. Після цього репетитор переходить до вивчення нот, акордів, навчить їх позначати та читати табулатури (таби). Вивчивши oснoвнi aкoрди, репетитор переходить до ознайомлення ключoвих прийoмів гри нa гiтaрi: грa боєм, пeрeбiр, грa щипкaми.

На початку навчання репетитор радить нe брaтися зa склaднi кoмпoзицiї вiдoмих виконавців. Репетитор починає навчання з прoстих мeлoдiй. Крaщe грaти пo нoтaх aбo тaбулaтурaх клaсичних твoрiв. Цi мeлoдiї знaйoмi слуху, тaк щo нaвiть пoчaткiвцi змoжуть зiгрaти oкрeмi фрaгмeнти.

Щoб швидшe нaвчитися грaти нa гiтaрi, репетитори радять присвячувати цьoму зaняттю будь-яку вiльну хвилинку. Проте репетитори наголошують на тому, що потрібно берегти руки (особливо маленьким учням), aджe нaвiть нeйлoнoвi струни з нeзвички мoжуть нaтeрти пaльцi. На занятті з репетитором гри на гітарі потрібно пaм'ятaти, щo всi струни мaють звучaти чiткo, глухoгo звуку бути нe пoвиннo. І поки учень не вивчить один акорд, репетитор не перейде до вивчення іншого акорду. Якщo нaпoлeгливo трeнувaтися, тo мoжнa пoчaти впeвнeнo грaти нa гiтaрi в кoрoткi тeрмiни.

 

Чи можливо займатись з репетитором української мови по Skype?

 

Підібрати репетитора української мови у великому місті – це не проблема. А що тоді робити тим учням, які проживають в невеличких містах, селах, де знайти хорошого репетитора досить тяжко, а самому підготуватись до ЗНО тяжко?

Репетитори української мови почали практикувати інтерактивні заняття по Skype. Заняття з репетитором в онлайн режимі практично не відрізняються від звичайних очних занять, а навпаки складає йому серйозну конкуренцію.

Навчання української мови з репетитором по Skype володіє цілим рядом суттєвих переваг.

1. Економія часу. Заняття з репетитором української мови в режимі онлайн дозволяють працювати в домашній обстановці як вчителю, так і учню. Така організація процесу навчання дозволяє обом сторонам виграти величезну кількість часу, не витрачаючи його на дорогу.

2. Економія грошей. Як правило, заняття з репетитором по Skype є дешевшими за звичайні заняття.

3. Відсутність дискомфорту внаслідок візиту сторонніх у Ваш будинок.

4. Вільне планування занять. І учень, і репетитор української мови може вільно перенести заняття, якщо є необхідність.

5. Незалежність від місця проживання учня і репетитора української мови. Учень може проживати в Бучі, а репетитор в Києві, або навпаки, що значно полегшує процес підбору репетитора учнями з невеликих міст.

Дистанційні заняття в режимі онлайн з репетитором української мови однаково результативні, адже репетитор намагається навчити і подає всім однаковий матеріал, а якщо учень не бажає вчитись, то, займаючись очно, заняття не принесуть користі. Це все залежить від учня. 

 
 

Майстер клас кулінарії для дітей з репетитором

Багато репетиторів окрім основних предметів, які вони викладають, мають власні захоплення, з якими також можуть поділитись з учнями. Репетитори математики, як правило, часто професійно грають в шахи, репетитори української, англійської мови – захоплюються вишиванням, бісероплетінням, малюванням, кулінарією. Тому, займаючись з репетитором, інколи варто поцікавитись, яке він має хобі. Можливо ще й додатково репетитор буде займатись творчим розвитком дитини.
Кулінарія – це рукотворне мистецтво, адже власними руками кожен може нарізати їстівні інгредієнти, замішувати тісто та виліплювати чудернацькі вироби, що маленькі учні можуть сприймати у вигляді гри.
Репетитор зможе навчити дитину допомагати або навіть і здивувати батьків у приготуванні смачних страв. Крім того репетитор може навчити дитину користуватись кухонними приладами та плитою. На кожному занятті репетитор може вчити особливостям приготування окремих страв, присвячених певній темі, починаючи від салатів, закінчуючи солодощами. А до свят, репетитор запропонує щось особливе, те, що раніше не коштували.
Майстер класи кулінарії з репетиторами є унікальними, адже це не основна професія репетитора, він присвячує цьому свій вільний час, а значить відноситься до цього з любов’ю. А те, що приносить людині задоволення, він з легкістю зможе донести це і до дитини. Крім того майстер клас з репетитором буде значно дешевший ніж з професійними кухарями, але результат для дитини – однаковий.

Чи займаються репетитори математики з учнями в період літніх канікул?

Після закінчення навчального року, побачивши результати дитини в атестаті, батьки постають перед питанням: “Чи займаються репетитори математики (фізики, хімії, біології, української мови, англійської мови, історії, географії) з учнями на літніх канікулах, щоб підтянути пройдений матеріал і підготуватись до нового начального року?”.

Репетитори математики, зі свого досвіду, розповідають, що доволі часто батьки звертаються до них з таким питанням. І репетитори з радістю можуть допомогти дитині заповнити всі пробіли і підготувати її до початку навчання.

Деякі репетитори математики і собі влаштовують відпочинок, але більшість викладачів залишаються вірними своїм учням протягом всього року і стверджують, що саме період літніх канікул є найпродуктивнішим для занять, оскільки діти не навантажені домашнім завданням і легко сприймають матеріал.

Репетитори математики, на основі тестування, визначають всі прогалини в знаннях з даного предмету та підбирають відповідні завдання, що дозволяють вивчити те, що учень не знає. Адже, займаючись вдома з репетитором, легше засвоїти складні задачки та приклади, а коли розпочнеться нова чверть, учень не буде відставати від своїх однокласників. При необхідності репетитор математики зможе займатись з учнем і протягом навчального періоду, допомагати у виконанні домашнього завдання, готувати до ЗНО або проводити консультації з питань, які учень не розуміє.

Майстер клас з репетитором гри на фортепіано

Музика не тільки розвиває уяву дитини, але також і підвищує його розумові здібності, збільшуючи коефіцієнт розумового розвитку. Привчання дітей до музики, як можна з більш малого віку, дасть позитивний, неоціненний досвід дітям. Однак успіх в починанні гри на фортепіано в ранньому віці також залежить від характеру дитини, оскільки від нього потрібна деяка дисциплінованість для того, щоб сісти і сконцентруватися на грі на певний проміжок часу.

Якщо дитина мріє грати на піаніно або роялі (збірна назва – фортепіано), батьки віддають її до музичної школи або займаються індивідуально з репетитором гри на фортепіано, що є значно зручнішим.

Репетитори гри на піаніно, як правило, займаються або на власній території або на території учня, якщо вони мають музичний інструмент. Часто фортепіано замінюють більш універсальним інструментом – синтезатором, оскільки він займає менше місця, але для того щоб пізнати всю красу звуку, репетитори радять вчитися грати все-таки на фортепіано.

Заняття з репетитором гри на фортепіано не можуть буди не цікавими, адже з кожним проведеним заняттям, стаєш все ближчим до майстерності відтворювати або створювати прекрасні мелодії.

Займаючись з репетитором гри на фортепіано, немов поринаєш в світ чарів, але цей шлях потребує чималих зусиль – необхідно вивчитись нотній грамоті, правилам гри, вмінням відчувати ритм. Репетитори також займаються з учнями вокалом, проводять уроки сольфеджіо – це все є складовими частинами уроків та сприяють розвитку таланту учня.

З якого віку потрібно готувати дитину до школи?

Для того, щоб піти до школи дитині необхідно мати вже певний багаж знань (вміти частково читати, писати, логічно мислити), адже при вступі необхідно проходити спеціальне тестування. Тому більшість батьків починають готувати дитину до школи ще в 4-5 років.

“Це є оптимальним віком до початку підготовки дитини до школи – говорять репетитори з підготовки до школи та початкової школи, - адже, якщо проводити заняття в цікавій формі, дитина буде вбирати в себе нову інформацію дуже швидко.

Репетитор по підготовці до школи є, в певній мірі, універсальним викладачем. Адже, як всім відомо, дітки молодшого віку – є найвибагливішими учнями, тому на плечі репетитора лягає відповідальність як за утримання уваги учня, так і за знання, які вона отримає в процесі навчання.

Репетитор по підготовці до школи вчить дитину читати, писати, проводить певні ігри на логіку, залучає на заняттях предмети з побуту, щоб навчити дитину вільно орієнтуватись і не боятись того, чого вона не знає. Репетитори по підготовці до школи часто є і логопедами, які можуть виправляти мовні дефекти, якщо вони присутні. Як правило, репетитори також творчо розвивають дитину – проводять заняття по малюванню, ліпці, орігамі і т.д. – тобто намагаються розвивати в учневі ще й таланти та здібності.

Також, деякі репетитори з підготовки до школи займаються з учнем паралельно і англійською мовою (вчать алфавіт, слова, найбільш вживані словосполучення) – і це все, звичайно, в ігровій формі.

Отже, щоб підготувати дитину до школи, необхідно грамотно розподілити час та необхідні програми для підготовки. В цьому можуть допомогти репетитори, як навчать базовим знанням. А коли дитина піде до школи, репетитори по підготовці до школи можуть стати і помічниками у виконаннях домашнього завдання, адже, як правило, репетитори є і викладачами начальної школи.

 

Майстер клас з репетитором малювання

Малювання – натхнення для творчих людей і можливість відокремитись від буденності. Саме тому, плануючи дозвілля дітей, батьки звертаються до репетиторів малювання, щоб вони навчили дитину тій чи іншій техніці образотворчого мистецтва. Хоча і самі дорослі не проти занять з репетиторами малювання для розвитку власного хоббі.

Репетитор малювання може займатись як з дитиною для розкриття її творчих талантів, так і з учнем 18+ для задоволення його творчого бажання.

Репетитор малювання може приходити на заняття як із своїми матеріалами (фарба, пензлі, папір, вугіль, батік і т.д.) – при цьому вартість занять буде в рази дорожчою, - так і порекомендувати купити необхідний матеріал.

Кожен самостійно обирає, яким стилем хоче займатись: живопис, графіка, вітраж, батік, композиція. А задача репетитора малювання допомогти учневі максимально розкритись.

Отже, репетитор малювання може допомогти дитині, дорослому удосконалити власне хоббі, або, наприклад, допомогти підготуватись до екзаменів в художню школу, інститут, де необхідний даний предмет (саме з цього приводу найчастіше звертаються до репетиторів малювання).

Заняття з репетитором малювання завжди цікаві та наповнені красою, гармонією, а відчуття задоволення завжди допоможуть відокремитись від всіх проблем, які іноді хочеться просто забути.

Майстер клас з тренером по шахам

Доволі часто батьки задаються питанням: “Чим же зайняти дитину після школи, щоб приносило їй користь?”. Можемо запропонувати шахи!

Шахи - одна з найдревніших і мудрих ігор. З'явившись більше 2 тисяч років тому, шахи протягом століть були улюбленою грою царів, полководців, лицарів і мудреців. Дуже добре грали в шахи великі полководці: Олександр Македонський, Олександр Суворов і Наполеон Бонапарт. В даний час шахи - найзнаменитіша інтелектуальна гра.

Заняття по шахам проводять тренери (репетитори) з шахів.

Репетитори рекомендують дітям починати вчитися грати в шахи з 4-5 років, ця гра розвиває логіку, математичне та стратегічне мислення, пам'ять, вчить думати на кілька ходів вперед. Діти вчаться бути посидющими, терплячими і не робити помилок.

У процесі навчання репетитори (тренери) знайомлять учнів з фігурами, за допомогою різних ігрових та пізнавальних завдань вчать їхні ходи, особливості і пастки задля досягнення головної мети - мату, для чого ставлять конкретні завдання: з'їсти ту чи іншу фігуру, провести пішака в ферзі, розбити рокіровку ... Одночасно з тактичними прийомами тренери (репетитори) вчать стратегію шахів, вчать аналізувати позицію і будувати правильний план в грі. І шахи ніколи не набридають, оскільки кожна нова партія, кожна позиція по-своєму унікальна і неповторна, а тренери (репетитори) з шахів стають добрими друзями, що допомагають пізнати тонкощі гри.

З якого віку краще почати займатись із репетитором англійської мови?

Англійська мова є найпопулярнішою та найнеобхіднішою іноземною мовою. Діти починають її вивчати ще з дитсадка, продовжують – в школі та вузі. Англійська мова є універсальною, що дає змогу спілкуватись із мешканцями майже будь-якої країни.

Батьки звертаються до послуг репетиторів англійської мови для власних дітей з метою якісного та індивідуального навчання. І постає питання: “З якого ж віку краще почати займатись?”.

Виходячи з практики, мінімальний вік дітей, з якими найчастіше займаються репетитори англійської мови – 5-6 років. Але, репетитори англійської мови в своїй педагогічній діяльності доволі часто займаються і з дітками 2-4 років та зазначають як позитивні, так і негативні аспекти раннього вивчення мови.

Репетитор, як правило, заняття з маленькими учнями проводить в ігровій формі, читає казки англійською мовою, проглядають мультфільми англійською мовою і т.д. – тобто, репетитор намагається погрузити дитину в англомовне середовище, для кращого сприйняття. Проте варто відмітити, велика кількість репетиторів англійської мови стверджують, що дані заняття будуть ефективні лише в тому випадку, коли дитина сама виявляє інтерес до вивчення і їй цікаво на заняттях. Репетитори також відмічають, що потрібно також звертати увагу на розвиток дитини, адже є такі дітки, які пізно починають говорити, тому краще їх не навантажувати ще й вивченням англійської мови. Отже, репетитор може займатись з дитиною англійською мовою ще з 2 і 3 років – це все залежить від здібностей самої дитини.

Репетитори англійської мови, які займаються з маленькими дітками володіють ще і методиками розвитку дитини, адже учні 2-6 років є найвимогливішими і найкапризнішими – вони вимагають більше уваги та терпіння. Тому репетитор зможе завоювати увагу та зацікавити маленьких учнів.

 

Чому потрібно вивчати польську мову з репетитором?

Досить популярним, на даний момент, є вивчення польської мови. Ця тенденція пов’язана з бажанням навчатися в європейській країні, отримати європейську освіту, що дозволить знайти перспективну роботу за кордоном; отримати Карту Поляка, яка надає право безкоштовно отримати довгострокову візу, легально працювати на території Республіки Польща, користуватися у Польщі безкоштовною системою освіти, системою охорони здоровя, користуватися знижкою на залізничний проїзд на території Польщі.

Репетитори польської мови навчального центру “Домашній репетитор” – викладачі шкіл, ВУЗів, курсів іноземних мов, які мають досвід закордонної практики, польську освіту та велике бажання навчити.

Репетитор польської мови, займаючись з учнем, орієнтується на ті бажання, які учень прагне досягти по закінченню занять з репетитором. Репетитор польської мови допоможе підготувати як до вступу, так і до отримання Карти Поляка, або просто допоможе вивчити польську мову, якщо учень хоче розширити власний кругозір.

У Польщі багата культура – це і є основою для проведення занять. Репетитор детально ознайомить учня з польською літературою, піснями, кіно, традиціями та звичаями.

Перевага польської мови - це його близькість до інших слов'янських мов. Завдяки цьому, заняття з репетитором будуть проходити в легкій ненапруженій атмосфері, що дозволить швидше вивчити мову.

 

Репетитор – помічник у навчанні

Репетитори для більшості учнів стають єдиним спасінням, коли вони не розуміють шкільних учителів. Саме тому батьки звертаються за допомогою до репетиторів математики, фізики, хімії, біології та інших шкільних предметів.

Репетитор, займаючись індивідуально, приділяє значно більше уваги учню. Репетитор детальніше пояснює програму. А для дитини, яка бажає навчитись – це ідеальний варіант, якщо вона не розуміє матеріал, що подає шкільний вчитель. Адже в силу обмеженого часу та наявності великої кількості учнів, він не в змозі приділити значної уваги незрозумілим прикладам, задачам. Тоді на допомогу батькам і самим учням приходить репетитор.

Для більшості репетиторів заняття з учнями індивідуально – це не тільки можливість збільшити власний прибуток, а потреба у самовираженні, бажанні допомогти та навчити. Не рідко репетитори займаються з учнями по 1.5-2 години і не просять доплати за додатково потрачений час на пояснення. Адже вони розуміють, що дитину потрібно навчити і вони цього щиро бажають. А коли їх учні приносять хороші оцінки на контрольні, екзамени, здають ЗНО на високий бал, для репетиторів – це найвища винагорода і визнання їх вмінню викладати.

Репетитор англійської, німецької, французької, польської та іншої іноземної мови займаються не тільки зі школярами, але і з дорослими. Деякі репетитори, наприклад, займаються лише з учнями старших класів і 18+. В свою програму вони включають бізнес курс, підготовку до міжнародних екзаменів. А деякі репетитори, наприклад, віддають перевагу заняттям з дітками. Програма в такому випадку включає ігрові елементи вивчення іноземних мов.

Репетитори мають різну спеціалізацію. Наприклад, деякі викладають тільки шкільну математику, а деякі ще і вищу математику. Дехто викладає тільки англійську мову, а є і такі, що вчать англійській і німецькій мовам. Репетитори – різні. Але їх об’єднує одна ціль – навчити. І інколи, саме заняття з репетитором приносять учню не тільки знання, але і впевненість у власних силах (що особливо стосується здачі ЗНО), що є дуже цінним і для учня і для його батьків, які бажають лише добра для своєї дитини.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Создание сайта - Веб-студия «Generix»
Продвижение сайта - Uatrade.net