Зарегистрировано 6173 репетиторов
41 предметов для обучения
Мой домашний репетитор

Розвиток українського ринку репетиторських послуг: відмова від російських сайтів

Стрімкі зміни в розвитку суспільства визначального місця надали системі освіти, результатом чого є велика кількість дитсадків, шкіл, вузів, центрів творчості і т.д. Проте неякісне викладання матеріалу в навчальних закладах, заниження оцінок шкільними вчителями, можливість конфліктів між викладачем та учнем призводить до розширення ринку репетиторських послуг та залучення репетиторів до навчального процесу дитини поза межами школи для більш якіснішого та спокійнішого (на думку батьків та самих учнів) вивчення матеріалу. Попит на репетиторів диктує, відповідно, і пропозицію на цьому ринку.

Cьогодні на українському ринку виділяють декілька провідних сайтів-посередників між приватним викладачем-репетитором та потенційним учнем: «Ваш репетитор», що відноситься до групи російських компаній Eruditor Group (працює на території України, Росії та Казахстану), «Твій репетитор» (Україна), «Домашній репетитор» (Україна), «Вищий бал» (міжнародна компанія російського походження, що працює на території Росії, України та Казахстану) та декілька менш значних – «100 balov.info», «Best репетитор» і інші. Всі компанії орієнтують діяльність на Київ та великі міста України.

Наразі спостерігається тенденція масової відмови від товарів російських виробників. То, можливо, доцільно відмовлятись і від російських сайтів, які являються майданчиком, де репетитори розміщують свої резюме і не більше. Чому ні?

Власники магазинів починають знижувати ціну на російські товари, але вони все одно продовжують залежуватися на полицях. До бойкоту вже приєднуються навіть інтернет-крамниці. А громадяни всієї країни активно розповсюджують списки російських виробників у соціальних мережах, пропонують альтернативні товари, влаштовують вуличні акції та флеш-моби. У найбільшому кінотеатрі Львова «Планеті Кіно» відмовились від прокату фільмів російського виробництва. Про це розповіла директор «Планети Кіно» у Львові Оксана Хвальова: “Зараз на території України є в прокаті цілий пакет російських фільмів. Ми принципово не беремо їх, – зазначила вона в інтерв’ю unian.ua”.

То чому російські сайти-посередники повинні і надалі займати інформаційний простір? Ми також можемо принципово відмовитись і від них.

Що собою являють російські сайти репетиторських послуг?

Це велика кількість програмістів, які працюють на просування та заповнення інтернет-площадок, тобто механічний процес, який супроводжується оплатою комісійних від замовлення репетиторами на електронні картки без очної зустрічі з самим репетитором.

Для репетиторів заповнити анкету на сайті не складає великих труднощів, адже за рахунок такої реклами в них з'являються учні. Але викладач, реєструючись на сайті та вказуючи свої дані, може подати і недостовірну інформацію, а телефонний чи електронний контроль є неефективним, що практикують російські фірми.

Отже, процес співпраці “російського сайту” з українськими репетиторами виглядає наступним чином:

Заповнення анкети викладачем – активізація анкети на сайті – отримання замовлення від клієнта адміністратором – відправка адміністратором смс або телефонний дзвінок з питанням: “Чи зможете взяти замовлення?” – в разі відмови підшуковується інший викладач, але якщо репетитор погодився, то йому надсилаються контакти клієнта – зв'язок репетитора і потенційного клієнта – проведення заняття – оплата комісійних агентству (з досвіду репетиторів – іноді це відбувається в формі вимагання саме в співпраці з російськими агенствами).

Якщо порівняти цей процес, наприклад, з роботою “Домашнього репетитора”, то в загальний ланцюжок додаються наступні етапи: проведення співбесіди з викладачем в офісі; перевірка достовірності документів та рекомендацій; проведення очної або телефонної співбесіди репетитора з потенційним клієнтом; супроводження замовлення; моніторинг якості замовлення протягом року.

Навчальний центр «Домашній репетитор» проводить не лише фільтр знань, а й прагне удосконалити репетиторську діяльність та зробити її ще більш ефективною. Компанія періодично проводить тематичні зустрічі-тренінги для репетиторів, де всі охочі можуть поділитись своїм досвідом, методиками викладання, обговорити проблематичні аспекти та разом знайти шляхи їх вирішення. «Домашній репетитор» регулярно проводить аналіз потреб своїх клієнтів та оновляє базу репетиторів.

Якщо вже братись за задоволення потреб клієнта в послугах репетиторів – то це потрібно робити якісно як для замовників, так і для самих викладачів. Захисту потребують дві сторони, а супровід кожного замовлення – це гарантія якісного результату. Адже, якщо виникнуть якісь непередбачувані обставини – до кого звертатись і клієнтам, і репетиторам, які співпрацюють з російськими посередниками?

Головною метою російських сайтів є лише матеріальна сторона, а за рахунок великої майстерності найманих програмістів, вони заполонили електронний простір і не дають можливості українським компаніям просуватись в Інтернеті.

Репетитор самостійно обирає на якому сайті йому реєструватись і з якою компанією йому співпрацювати – це його свідомий вибір. Основна відповідальність, в цьому відношенні, лягає на репетитора, адже замовник, підбираючи викладача своїй дитині, часто не звертає увагу на те, чи це українська, чи російська компанія. Їм головне – підібрати досвідченого репетитора, який зможе найти підхід до дитини і допомогти у навчанні.

Тому, кожному варто замислитись над даним питанням, адже в період окупації власної країни, не хочеться ще й за рахунок даного сектора фінансувати країну-агресора.

 


Создание сайта - Веб-студия «Generix»
Продвижение сайта - Uatrade.net